Kde v ČR koupit Star Wars: The Black Series?

Kde v ČR koupit Star Wars: The Black Series? © Hasbro

Ve sběratelských skupinách se poslední dobu objevují dotazy, kde v ČR sehnat sběratelské figurky Star Wars: The Black Series

Star Wars: The Black Series

Star Wars: The Black Series jsou 6palcové sběratelské figurky od firmy Hasbro, které se zaměřují na postavy, vozidla a další produkty ze světa Star Wars. Nejedná se jen o filmovou licenci, ale také do SW: TBS spadají i licence knih, komiksů a videoher. V současné době je vydáno několik set figurek s licencí SW: TBS. Sesbírat tak všechny figurky vyžaduje už opravdovou znalost, trpělivost a vášeň do sbírání.

Kde v ČR koupit Star Wars: The Black Series?

Ačkoli je série figurek SW: TBS velmi známá i oblíbená, v ČR se velmi špatně shání. Nelze (až na pár výjimek) zajít jednoduše do hračkářství a vykoupit ho, ale budete muset trpělivě shánět kolekci po jednotlivých kusech. Pár figurek vždy prodávají nejznámější prodejci jako jsou JediShop, Figures, SvětKomiksu a občas i Figurky-brno.cz. Několik figurek najdete i na webu minotaur.cz a emp-shop.cz. Ale počty kusů na jejich skladě by se mnohdy daly spočítat na prstech jedné ruky.

V kamenných obchod potom můžete sehnat například v hračkářství Dráčik, kde když budete mít štěstí na výprodej, tak pořídíte i levně. Bohužel i zde mají velmi omezený výběr a většinou tam najdete ne moc vyhledávané postavy.

Pokud byste se spokojili s figurkou, kterou už někdo vlastnil (a vlastně vám nic jiného nezbyde), tak se budete muset obrátit na bazar. Ne často, ale občas se objeví zajímavý inzerát ve Facebook Skupinách Sběratelské figurky a Pop Culture Collectors CZ/SK. Dobré je vyzkoušet také klasické bazary Aukro, Bazos a Sbazar.